Прогноз розвитку ринку ERP у 2023-2027 роках

30 January, 2023

Ринок ERP перебуває у фазі швидкого розширення. За прогнозом Statista, у 2023 році розмір ринку програмного забезпечення для планування ресурсів підприємства досягне 49,30 млрд. доларів.

Очікується, що річний темп зростання (CAGR 2023-2027) складе 5,24%, внаслідок чого обсяг ринку досягне 60,47 млрд. доларів США до 2027 року.

Згідно з прогнозом, цьогоріч середні витрати на одного працівника в сегменті програмного забезпечення для планування ресурсів підприємства досягнуть 14-16 доларів США.

Enterprise Resource Planning Software (ERP) допомагають компаніям управляти, інтегрувати та оптимізувати важливу бізнес-діяльність, пов'язану з ресурсами – такими як люди, фінанси, капітал, матеріали, замовлення та інші.

На відміну від CRM, ERP як комплексне рішення насамперед орієнтовані на саму компанію та її внутрішні бізнес-процеси (притім CRM є одним із модулів ERP або інтегровані з ERP як сторонні рішення).

Програмне забезпечення ERP може бути надане одним із двох способів: локальне програмне забезпечення (продається за транзакційною ліцензією або за підпискою) та хмарне програмне забезпечення як послуга / SaaS (найчастіше продається за підпискою). Трендом останніх років є розвиток ERP-систем у варіанті SaaS.


blog.post

30 key steps for successful ERP implementation

Checklist '30 Key Steps for Successful ERP Implementation,' which will be beneficial for any business