Створення інноваційної моделі супроводження бізнесу - результат співпраці Self-ERP та компанії “ІБІС”

26 травня, 2023

Про клієнта

Компанія "ІБІС" заснована в 1994 році. Сьогодні бізнес компанії включає в себе роздрібну мережу магазинів, один із найвідвідуваніших нішевих інтернет-магазинів, тири та сервісний центр, виробництво власних торгових марок та В2В дистрибуцію.

Місія компанії - робити життя та людей цікавими, а в період війни - готовими до викликів. В портфелі компанії представлено близько 800 відомих збройових, риболовних та аутдорних брендів та понад 100 тис товарів.

Команда компанії ІБІС налічує більше 700 співробітників.

Запит від клієнта

Odoo - це модульна система управління бізнесом, яка може бути ефективним рішенням для компанії, що веде діяльність в кількох країнах, зокрема в Європі. Одним з основних викликів управління складським обліком та логістикою в таких компаніях є необхідність консолідації даних з різних джерел та локалізацій. 

Odoo може допомогти у розв'язанні цих проблем шляхом створення єдиного джерела даних та використання єдиної системи для управління складським обліком та логістикою в межах всієї компанії. Це дозволяє швидко та ефективно здійснювати аналіз інформації та приймати управлінські рішення.

Компанія "ІБІС" звернулась до нас саме з питанням побудови єдиної системи управління складською логістикою між кількома напрямками бізнесу, в кількох країнах. Також серед ключових потреб клієнта був запит на створення ефективної системи адресного зберігання з низкою складних налаштувань. Експерти компанії Self-ERP мають досвід впровадження складних міжнародних рішень.

Рішення від Self-ERP

Рішення, від Self-ERP - це створення мультикомпанії з різними параметрами обліку для її учасників. Складністю є те, що в різних компаніях застосовуються різні параметри фінансового обліку, проте вони мають об'єднуватись в консолідовану звітність

Це нестандартне рішення з багатьма етапами впровадження. Реалізувати відповідний проект стало можливим завдяки розумній побудові комунікації між офісом замовника та виконавцями (планування поділене на етапи, регулярне підведення підсумків, підбір команди розробників у відповідності із завданнями на кожному етапі, прозорий облік витраченних годин та оцінки ефективності).

В результаті ми отримали інноваційну модель супроводження бізнесу. Та плануємо розвивати проект.

Олена Дружинська •СМО "ІБІС"

Важливо, що лише за 2,5 місяця команда "ІБІС" вже почала повноцінну роботу з новою системою. Це сталося завдяки паралельному з впровадженням навчанню персоналу, який був залучений в систему з перших годин співпраці.

Крім побудови процесів та єдиної системи управління, також за цей короткий період було впроваджено IoT - спільними зусиллями команд Self-ERP та "ІБІС" були інтегровані в систему такі фізичні джерела інформації як принтери, сканери, зчитувачі штрих-кодів. Все це зараз є частиною комплексного рішення, впливає на достовірність аналітики та, як результат, ефективність прийняття оперативних управлінських рішень

Відзначимо, що новий міжнародний проект клієнта поєднано з обліковою системою материнської компанії, що також має позитивний вплив на операційну діяльність та оптимізує час та витрати.
Таким чином, вирішені основні запити українського бізнесу на швидкий запуск дочірніх компаній за кордоном. 

Ми продовжуємо нашу співпрацю в бік розвитку бізнесу клієнта.

blog.post

30 ключових дій для вдалого впровадження ERP

Чек-лист “30 ключових дій для вдалого впровадження ERP”, який буде корисний будь-якому бізнесу