Автоматизація продажів з Odoo: перше знайомство

26 серпня, 2023


Odoo – це набір програмного забезпечення для управління бізнесом, який, зокрема, містить цілу низку модулів для автоматизації процесів продажів. Ці модулі можна використовувати для відстеження потенційних клієнтів, керування перспективними лідами, створення пропозицій і рахунків-фактур та обробки платежів...


Розглянемо функціональний блок “Продажі”, так би мовити, у першому наближенні.



Модуль CRM






Одним з ключових модулів для автоматизації процесів продажів є модуль CRM. Він дозволяє компаніям відстежувати потенційних (leads) і перспективних (opportunities) клієнтів від початкового контакту до продажу. 


Odoo зберігає дані всіх клієнтів, включаючи контактну інформацію, нотатки та історію. Ця інформація може бути використана для візуалізації лійки продажів, визначення найперспективніших продуктів і, відповідно, визначення пріоритетів у продажах.



Модуль “Продажі”






Модуль Odoo Sales базується на функціональності модуля CRM і надає додаткові інструменти для керування процесами продажів. Зокрема, він містить функціонал створення комерційних пропозицій, рахунків-фактур і відправлень, а також відстеження платежів клієнтів. Модуль “Продажі” також обмінюється інформацією з модулем бухгалтерського обліку Odoo, щоб гарантувати, що всі транзакції продажу належним чином обліковані.


Завдяки розширеному функціоналу, компанії можуть максимізувати свій прибуток, пропонуючи знижки та купони, а також здійснюючи допродажі.



POS, офлайн-магазин






Модуль POS (Point of Sale, “точка продажу”) призначений для підприємств, які продають товари чи послуги в роздрібній торгівлі. Він забезпечує інтерфейс із сенсорним екраном для прийому платежів, сканування штрих-кодів і керування запасами. 


Модуль POS також інтегрується з іншими модулями Odoo, такими як модуль CRM і модуль Sales, щоб забезпечити якісне обслуговування для клієнта та ефективність для компанії і персоналу.



Модуль “Підписки”





Для компаній, які пропонують продукти або послуги на основі підписки, модуль "Підписки" є обов'язковим для використання. Він надає можливість створювати плани підписки та контролювати їх, автоматично виставляти рахунки із вказаною періодичністю, відстежувати платежі клієнтів і надсилати нагадування про поновлення. 


Модуль “Підписки” також інтегрується з іншими модулями Odoo, такими як модуль CRM і модуль продажів, щоб забезпечити повне рішення для управління бізнесом на основі підписки.



Модуль “Оренда”






"Оренда" (Rental) – ще один корисний інструмент, призначений для компаній, які пропонують продукти або послуги з оренди. Цей модуль дозволяє компаніям керувати всім, від пропозицій оренди до рахунків-фактур, з одного софта.


Зокрема, він надає можливість створювати договори оренди та корегувати їх, відстежувати платежі клієнтів і надсилати нагадування про обслуговування. 


Модуль Rental також інтегрується з іншими модулями Odoo, такими як CRM і Sales, щоб забезпечити повне рішення для управління орендним бізнесом.



Amazon Connector та інші



Amazon Connector — це модуль, який дозволяє підприємствам продавати свої продукти на Amazon. Він надає можливість імпортувати продукти з Odoo в Amazon, керувати рівнем запасів і відстежувати продажі. Amazon Connector також інтегрується з іншими модулями Odoo – зокрема з CRM і Sales – щоб забезпечити повне рішення для продажу продуктів на Amazon.


Подібно працює також eBay Connector та модулі від сторонніх розробників, що забезпечують інтеграцію Odoo з багатьма іншими маркетплейсами.


Отже, навіть із цього першого короткого знайомства маємо достатньо підстав для висновку: Odoo пропонує справді комплексне рішення для автоматизації процесів продажу. Завдяки різноманітним модулям, компанії різних розмірів можуть легко керувати своєю лійкою продажів, покращувати показники продажів та максимізувати прибуток. Автоматизуючи повторювані завдання, Odoo звільняє співробітників для зосередження на більш стратегічних видах діяльності, таких як укладання угод і надання якісного обслуговування клієнтів. 


Незалежно від того, чи керуєте ви фізичним магазином, чи продаєте онлайн, Odoo має інструменти, необхідні для досягнення успіху. Тож якщо ви хочете автоматизувати свої процеси продажів, Odoo однозначно варто розглянути.


Щоб дізнатися більше про те, як Odoo може допомогти вам автоматизувати процеси продажів, будь ласка, залиште запит на безкоштовну консультацію від спеціалістів Self-ERP, офіційного партнера Odoo в Україні.


blog.post

30 ключових дій для вдалого впровадження ERP

Чек-лист “30 ключових дій для вдалого впровадження ERP”, який буде корисний будь-якому бізнесу