Від запиту на впровадження до початку експлуатації – лише півтора місяці

Кейс оперативного впровадження рішення на базі Odoo Enterprise у компанії нашого замовника (NDA)
26 березня, 2024

Про Клієнта


Наш замовник є розробником онлайн-платформи, яку використовують компанії-клієнти. Отже, маємо справу з В2В бізнесом, що містить потужну ІТ-складову. Основний ринок нашого клієнта – замовники з Північної та Південної Америки. Компанії-користувачі платформи працюють з її допомогою зі своїми клієнтами, що вже використовують її для В2С бізнесу. 


Запит Клієнта


Основний запит замовника до компанії Self-ERP – налагодження ефективної і зручної системи управлінського обліку в розрізі фінансового. Замовник є міжнародною компанією, що працює з клієнтами в різних країнах, з чималою кількістю різних банків і, відповідно, багатьох валют. Тому зведення всіх цих показників у єдиний фінансовий облік є критичною потребою для ефективного управління бізнесом та якісного представлення даних назовні.


Слід зазначити, що замовник надає своїм клієнтам дуже різні послуги як за обсягом, так і за структурою. Отже, його бізнес-модель не можна вважати типовою, і базова модель Odoo ці потреби не покриває. Однак спеціалісти Self-ERP змогли швидко розробити таку модель налаштувань системи, яка закрила запит навіть для цієї нетипової бізнес-моделі. Це якісно характеризує не тільки команду-інтегратора, а й саму систему Odoo – вона достатньо гнучка для налаштування нетипових фінансових операцій спеціалістами.


Реалізація


Ключовий результат, який замовник отримав у рішенні, побудованому на базі Odoo, – це гарна і гнучка аналітика. Нині команда замовника може бачити потрійну аналітику – в розрізі клієнта, в розрізі проєктів (кожен клієнт має свій вебсайт, а кожен вебсайт – це проєкт), а також у розрізі продуктів, які використовують клієнти. Тепер замовник чудово бачить P&L – свої доходи і витрати – по кожному клієнту, проєкту і продукту, та може, відповідно, корегувати свою діяльність.


Також команда Self-ERP перенесла в систему фінансові залишки і план рахунків з таблиць Excel, якими замовник користувався раніше.


Команда Self-ERP забезпечила клієнту можливість повноцінної роботи з дебіторами і кредиторами – виставлення документів як на постачальника, так і на покупця, та зручне відображення всіх реалізацій та закупівель. Завдяки цьому замовник може оперативно контролювати роботу з постачальниками і покупцями, відстежувати всі оплати в процесі співпраці з обома сторонами.


Особливість, яку мали врахувати і реалізувати в налаштуваннях системи спеціалісти Self-ERP: наш замовник рахує витрати по методу нарахувань Accruals. Тобто не тоді, коли постачальник надіслав документи, а наперед. Менеджмент компанії замовника має орієнтовні прогнози щодо розміру своїх витрат по тому чи іншому постачальнику і потребує, щоб ці витрати наперед відображалися в ERP-системі, у всій аналітиці. Для нашого замовника це важливо – уже на момент виставлення рахунку клієнту користувач ERP-системи бачить, скільки потенційний дохід по конкретному проєкту вимагатиме витрат для його реалізації.


Час


У замовника було чітке бачення проєкту, він не потребував значних додаткових досліджень, а менеджмент компанії якісно комунікував із командою впровадження від Self-ERP. Високий рівень експертизи команди Self-ERP та ефективна співпраця з боку замовника дозволили реалізувати проєкт у стислі терміни. Від отримання запиту до початку роботи менеджменту і персоналу замовника в ERP-системі минуло лише півтора місяці.


Start writing here...

blog.post

30 ключових дій для вдалого впровадження ERP

Чек-лист “30 ключових дій для вдалого впровадження ERP”, який буде корисний будь-якому бізнесу