Автоматизація складу та виробництва з ERP Odoo: перше знайомство

13 September, 2023

Odoo містить потужний набір бізнес-застосунків, які покривають практично всі потреби вашої компанії. Модулі Inventory & Manufacturing Apps - це функціональний блок Odoo, який складається з шести модулів: Склад, Виробництво, PLM, Закупівля, Технічне обслуговування та Якість. Ці модулі розроблені для спільної роботи, щоб забезпечити комплексне рішення для управління запасами та виробничими процесами.


Насамперед варто звернути увагу на тому як у цьому функціональному блоці проявляються універсальні переваги Odoo.


Не потрібно кодувати: застосунки розроблені так, щоб бути простими у використанні, навіть якщо у вас немає досвіду в управлінні запасами або виробництвом. Налаштовуваність: додатки Odoo Inventory & Manufacturing Apps дуже добре налаштовуються, тому ви можете пристосувати їх до ваших конкретних потреб і процесів. Масштабованість: застосунки розроблені таким чином, щоб їх можна було масштабувати, тому ви можете легко додавати нові функції та можливості в міру зростання вашого бізнесу. Безпека: усі додатки Odoo Inventory & Manufacturing є безпечними та надійними, тому ви можете бути впевнені, що ваші дані в безпеці.




MRP





Модуль виробництва дозволяє планувати і виконувати виробничі операції, від створення специфікацій до відстеження прогресу виробництва. Притім - з урахуванням витрат та можливістю створювати розгорнуті звіти.


За допомогою панелі управління робочим центром ви можете розмістити планшети в цеху, щоб контролювати робочі замовлення в режимі реального часу і дозволити працівникам запускати як безпосередньо виробничі, так і супутні операції - технічне обслуговування, цикли зворотного зв'язку, фіксування проблем з якістю і тощо.




Управління запасами





Цей функціонал дозволяє відстежувати рівні запасів, керувати рухом запасів та створювати звіти.


Ви зможете відстежувати рівень запасів в режимі реального часу, щоб завжди знати, що у вас є в наявності та коли запаси потрібно поповнити. Є можливість створювати правила дозаповнення, повністю автоматизоване поповнення запасів. Ви також можете наживо бачити рух запасів, наприклад, коли продукти отримуються, відвантажуються або повертаються.


Дропшипінг, крос-докінг, кілька складів… Прослідкуйте партії чи серійні номери або переміщення з будь-якої точки вашого ланцюга поставок.


Створюйте звіти: модуль інвентаризації дозволяє створювати звіти про рівень запасів, рух запасів і витрати. Зробіть розумніші рішення за допомогою динамічних звітів у режимі реального часу, які можна зберігати та ділитися ними з ким завгодно. Тримайте ключову інформацію під рукою за допомогою спеціальних інформаційних панелей.




Закупівлі 






Цей модуль дозволяє керувати процесом закупівель, від створення замовлень до відстеження поставок. Покращити свою продуктивність закупівель та управління запасами за правилами закупівлі залежно від рівня запасів, правил логістики, замовлень на продаж, замовлень на виробництво та ін. Вибирати різні способи поповнення для кожного товару в залежності від ваших стратегій виробництва та доставки. 


Модуль "Закупівлі" автоматизує робочий процес закупівель, автоматично надсилаючи запити постачальникам на основі рівня запасів. Ви також можете ухвалювати розумні рішення про закупівлю, використовуючи найкращі ціни, імпортуючи прайс-листи та рекомендації постачальників.


Можна запустити тендер на закупівлю, інтегрувати відповіді постачальника в процесі та порівняти пропозиції. Виберіть найкращу пропозицію та легко відправляйте замовлення на закупівлю. 


Ви також можете використовувати Угоду про довгострокове замовлення , щоби купувати товари у постачальника за узгодженою ціною на регулярній основі протягом певного періоду часу.


Отримайте точні статистичні дані про ефективність своїх постачальників за допомогою гнучкої звітності: затримки доставки, узгоджені знижки на ціни, придбані кількості тощо. Інтегруйте купівлі з аналітичним обліком для аналізу прибутковості ваших контрактів.


У вас не одна компанія? Керуйте кількома компаніями – заощаджуйте час та зусилля завдяки правилам мультикомпанії Odoo. Використовуйте одну версію Odoo для синхронізації операцій між різними компаніями або складами. Створюйте замовлення на продаж, обмінюйтеся клієнтами, постачальниками та товарами, керуйте рахунками для всіх компаній одночасно. Ви можете заощадити ще більше часу, автоматизовуючи процес виставлення рахунків між усіма компаніями!




PLM






Модуль PLM забезпечує управління життєвим циклом продукту для сучасних компаній. Цей модуль дозволяє керувати життєвим циклом вашого продукту, від проектування до зняття з виробництва.


Він дозволяє управляти інженерними змінами за допомогою комунікації. Odoo PLM використовує потужність соціальної мережі підприємства, яка допоможе вам ефективніше спілкуватися в кількох відділах. Кожен слідкує тільки за тим, що йому потрібно, схвалення є простими, а обговорення документів є централізованими та в режимі реального часу.


Завдяки інтелектуальному управлінню версіями документів та ефективним функціям порівняння та злиття, ви можете ефективно відстежувати зміни в різних версіях документів. Прикріплюйте свої документи безпосередньо до описів, маршрутів або будь-де ще. Odoo PLM є потужним і простим у використанні.



Технічне обслуговування






Цей модуль дозволяє вам керувати технічним обслуговуванням, від планування профілактичних робіт до відстеження усунення несправностей. 


Odoo обчислює стандартні статистичні дані, які допоможуть вам планувати профілактичне обслуговування, включаючи середній час між відмовою (MTBF), середнім часом ремонту (MTTR) та очікуваною датою завершення збою, а також дозволяє автоматизувати планування метрології та профілактичного обслуговування. Використовуйте автоматично обчислені статистичні дані, включаючи MTBF та MTBR, щоби точно налаштувати правила профілактичного обслуговування та зменшити ризик відмови обладнання.


Легко відстежуйте хід обробки запитів, використовуючи перегляд канбану. Скористайтеся календарем технічного обслуговування, щоб організовувати та планувати заходи. Ваша команда буде любити використовувати швидкий і легкий інтерфейс перетягування для організації запитів на обслуговування.



Як наслідок, ваші клієнти задоволені - завдяки дотриманню графіків профілактичного обслуговування їхня техніка значно рідше виходить з ладу, а якщо несправність таки виникає, то спеціалісти усувають її максимально швидко.



Підсумуємо



Якщо ви шукаєте потужний та універсальний набір додатків для інвентаризації та виробництва, Odoo - чудовий варіант. Додатки доступні за ціною, прості у використанні та легко налаштовуються. За допомогою додатків Odoo для складу та виробництва ви можете керувати своїми запасами та виробничими операціями більш ефективно та результативно.


blog.post

30 key steps for successful ERP implementation

Checklist '30 Key Steps for Successful ERP Implementation,' which will be beneficial for any business