Автоматизація управління кадрами в ERP Odoo: перше знайомство

18 September, 2023


Друзі, сьогодні вітаємо вас у світі Odoo HR! За бажання, функціональний блок Odoo "Кадри" стане вашим універсальним рішенням для управління персоналом. Odoo пропонує широкий спектр можливостей, які допоможуть оптимізувати управління персоналом і підвищити ефективність роботи вашого підприємства.

Odoo Кадри – це комплексний набір додатків, які дозволять вам централізувати усю інформацію HR, слідкувати за часом роботи та відвідуваністю, керувати відпустками та витратами, проводити оцінку та найм персоналу, а також підвищувати рівень взаємодії та мотивації вашої команди.


Цією статтею у блозі Self-ERP ми продовжуємо серію "перших знайомств" з основними функціональними блоками ERP-платформи Odoo Enterprise. Дізнайтесь, як відповідні модулі Odoo можуть допомогти вам оптимізувати ваші процеси HR.


"Працівники" 




Модуль "Працівники" в Odoo дозволяє вести повноцінний облік персоналу підприємства. Запрошуйте нових членів команди з легкістю! Ви можете реєструвати нових працівників, в тому числі фізичних осіб, співробітників-підприємців і працівників-іноземців. Для кожного працівника можна вказати особисті дані, інформацію про освіту та досвід роботи, а також контактну інформацію.

Створюйте організаційну структуру підприємства, в тому числі відділи, посади і підрозділи. Для кожного працівника вказуйте його приналежність до відділу і посаду.

Для кожного – вказати його зарплату, надбавки, відрахування і відпустки. Для кожного працівника можна вказати передбачені для нього відпустки, а також історію відпусток. Облік відряджень працівників дозволяє для кожного відрядження можна вказати його мету, маршрут і витрати.

Загалом, для кожного працівника можна створювати персональну картку, в якій можна зберігати будь-яку інформацію, пов'язану з ним. Модуль також дозволяє оформляти звільнення працівників. Для кожного звільнення можна вказати його причину і дату.


"Рекрутинг"




Модуль "Рекрутинг" в Odoo дозволяє автоматизувати процес найму працівників. Можна створювати вакансії на сайті, вказуючи їх назву, опис, вимоги і зарплату.

Модуль дозволяє шукати кандидатів на популярних рекрутингових платформах, використовуючи різні фільтри, такі як освіта, досвід роботи, навички і місце розташування.

Далі обирайте кандидатів та надсилайте їм запрошення на співбесіду, оцінюйте їхні резюме і результати співбесіди. Модуль дозволяє оформляти пропозиції кандидатам, вказуючи їх зарплату, умови роботи і термін прийняття рішення. 

Для кожного кандидата можна створювати персональну картку, в якій можна зберігати будь-яку інформацію, пов'язану з ним. Модуль включає в себе ряд звітів, які дозволяють отримувати інформацію про процес найму працівників.

Дійшли згоди з кандидатом? Оформіть в Odoo трудовий договір із ним чи інший документ про співпрацю! 

Модуль "Рекрутинг" є потужним інструментом для автоматизації процесу найму працівників. Він дозволяє економити час і ресурси, а також підвищувати ефективність найму.


“Відпустки"




Модуль "Відпустки" – знахідка для HRів, відділів кадрів тощо. У застосунку можна створювати політику відпусток, вказуючи кількість днів відпустки, які призначені працівникам, а також правила надання відпусток.

Працівники можуть подавати заявки на відпустку, вказуючи тип відпустки, дату початку і закінчення, а також тривалість. Керівники можуть затверджувати або відхиляти ці заявки.

Для кожного працівника можна переглянути історію відпусток, тип відпустки, дату початку і закінчення, а також тривалість. Модуль дозволяє створювати календарі відпусток та відсутності працівників з інших причин.


"Оцінки"



Модуль "Оцінки" є потужним інструментом для оцінки ефективності працівників. Він дозволяє систематично оцінювати роботу працівників, а також підвищувати ефективність управління персоналом.

Зокрема, система автоматично нагадує керівникам про необхідність проведення оцінок. А форми оцінки дозволяють визначити критерії оцінки ефективності працівників. Критерії оцінки можуть бути різними, наприклад, продуктивність, якість роботи, навички, поведінка та ін.

Створюйте також власні опитування для збору важливої інформації та/або думок ваших співробітників!

Модуль включає в себе ряд звітів, які дозволяють отримувати інформацію про результати оцінок. Звіти можуть містити інформацію про оцінки окремих працівників, груп працівників або всього підприємства.


"Рекомендації"



Модуль "Рекомендації" є потужним інструментом для залучення нових працівників за допомогою рекомендацій. Він дозволяє мотивувати працівників рекомендувати нових працівників, а також підвищувати ефективність найму.

Програма рекомендацій дозволяє визначити умови, за якими працівники можуть отримувати винагороду за рекомендацію нових працівників. Ці умови можуть бути різними, наприклад, розмір винагороди, терміни виплати винагороди та ін.

Працівники можуть реєструвати рекомендації нових працівників. При реєстрації рекомендації працівник повинен вказати інформацію про нового потенційного колегу, а також інформацію про себе.

Працівники, які рекомендують нових працівників, якщо ті успішно проходять співбесіду, можуть отримувати винагороду. Винагорода виплачується після того, як новий працівник починає працювати на підприємстві.

Модуль дозволяє отримувати статистику рекомендацій. Статистика може містити інформацію про кількість рекомендацій, кількість успішних рекомендацій та ін.


Підсумуємо


Odoo Кадри - це потужний інструмент, який дозволяє економити час і ресурси, а також підвищувати ефективність управління персоналом.

Просто ідеальний інструмент для сучасних компаній, яким потрібна ефективна та гнучка система управління персоналом. Якщо ви потребуєте додаткову допомогу, то завжди можете звернутися по безкоштовну консультацію до експертів з Odoo в компанії Self-ERP – офіційному партнері Odoo в Україні.

 

blog.post

30 key steps for successful ERP implementation

Checklist '30 Key Steps for Successful ERP Implementation,' which will be beneficial for any business