Odoo v.18: ділимось секретами наступної версії системи

3 червня, 2024


Odoo, платформа для управління бізнесом з найбільшою кількістю користувачів у світі, анонсує на осінь ще один інноваційний крок у своєму розвитку. Усі новинки цьогорічного релізу команда розробки анонсувала днями під час Odoo Partners Day 2024 в офісікомпанії в місті Louvain-La-Neuve, у Бельгії. Наша команда взяла участь у цьому заході для партнерів Odoo з усіх континентів й отримала інформацію з перших рук.

Бізнес-аналітики Self-ERP Олена Дзядик та Ольга Остроух підготували для читачів нашого блогу інформацію про найпомітніші апдейти ERP-платформи Odoo, вихід яких заплановано на цей рік. Завдяки цьому ви вже зараз маєте змогу дізнатися про найбільш очікуваний функціонал, який з’явиться у 18-версії Odoo.


Сайт


Оформити замовлення в інтернет-магазині, створеному на Odoo 18, можна буде на одній сторінці. Це суттєво спростить процес оформлення замовлення - цього давно чекав e-commerce!

З’явиться можливість штатними методами приховати магазин від зовнішніх користувачів (зручно для B2B ринку або для корпорацій, які продають обладнання та інше серед свого штату працівників).

А ще підтримка багатьох складів та відображення доступної кількості товарів… А ще можливість кастомізувати сторінки магазину та продуктів (можливість редизайну сторінки продукту та каталогу магазину)... Ці та низка інших “фішок” суттєво підвищать ефективність торгівлі зі сайтів, створених на Odoo.


Склад


У 18-й версії з’явиться найочікуваніша опція модуля “Склад”: попартійна вартість товару. Така система дозволить ще ефективніше відстежувати кожну партію та контролювати її собівартість.

На Odoo Partner Day 2024 було анонсовано й автоматичне генерування партій та серій з підтримкою Інтеркомпані. Це справжній прорив разом з попереднім пунктом!

З осіннім релізом Odoo користувачі отримають можливість відслідковувати та керувати довготривалою доставкою закуплених продуктів. Це суперзручно для імпорту: стежимо за різними видами транспорту, наповненістю контейнерів, бачимо товар на географічній мапі та можемо ясно розуміти, коли він прибуде в місце призначення.

Модуль Штрих-кодів теж вирішили покращити, розрахункові кількості будуть сховані.


Продажі


Тепер Odoo матиме окремий функціонал нарахування комісійних для продавців який допоможуте прозоро їх преміювати. Та багато-багато нових звітів по продажах – аналізувати продуктивність стане ще простіше!


Фінанси


Odoo продовжує розвиватися і покращує функціонал Журналів. Тепер бюджети стануть ще зручнішими для планування. Додано можливості для закриття доступу по типах операцій, тобто, ви можете розділити, коли продажі можуть вносити зміни в період, а коли - купівлі.


Закупівлі


У модулі “Закупівлі” додано зручні шаблони для подальших використань, а також документи для попередніх платежів по замовленнях. Отже, бізнес-користувач зможе швидше та ефективніше реагувати на потреби ринку.


Виробництво


Odoo 18 запровадить новий рівень гнучкості у ваші виробничі процеси. Планування операцій та товарів стане ще гнучкішим в новій версії. Проєкти тепер можна прямо з'єднувати із Замовленнями на виробництво.


Проєкти


Модуль “Проєкти” трансформується до ще більшої зручності – всі операції з задачами Проєкту та дії можна побачити в розумних кнопках, спільних для всіх задач. І при розподілі завдань для персоналу - ви можете шукати їх згідно з введеною попередньо інформацією про навички людей!

Як бачимо, команда Odoo запланувала оновлення, яких найбільше очікує ринок. Для компаній-користувачів ERP-платформи це чудова можливість перевершити конкурентів та вивести свій бізнес на новий рівень. Притім команда Self-ERP як офіційний партнер Odoo в Україні завжди серед перших дізнається про всі заплановані інновації у системі та заздалегідь готується впроваджувати їх своїм клієнтам. Якщо ви маєте запитання щодо актуальної версії системи чи запланованих оновлень, наші спеціалісти радо нададуть консультацію – будь ласка, не вагайтеся звертатись!


blog.post

30 ключових дій для вдалого впровадження ERP

Чек-лист “30 ключових дій для вдалого впровадження ERP”, який буде корисний будь-якому бізнесу