Від запиту на впровадження до початку експлуатації – лише півтора місяці

Кейс оперативного впровадження рішення на базі Odoo Enterprise у компанії нашого замовника (NDA)
26 March, 2024

Про Клієнта


Наш замовник є розробником онлайн-платформи, яку використовують компанії-клієнти. Отже, маємо справу з В2В бізнесом, що містить потужну ІТ-складову. Основний ринок нашого клієнта – замовники з Північної та Південної Америки. Компанії-користувачі платформи працюють з її допомогою зі своїми клієнтами, що вже використовують її для В2С бізнесу. 


Запит Клієнта


Основний запит замовника до компанії Self-ERP – налагодження ефективної і зручної системи управлінського обліку в розрізі фінансового. Замовник є міжнародною компанією, що працює з клієнтами в різних країнах, з чималою кількістю різних банків і, відповідно, багатьох валют. Тому зведення всіх цих показників у єдиний фінансовий облік є критичною потребою для ефективного управління бізнесом та якісного представлення даних назовні.


Слід зазначити, що замовник надає своїм клієнтам дуже різні послуги як за обсягом, так і за структурою. Отже, його бізнес-модель не можна вважати типовою, і базова модель Odoo ці потреби не покриває. Однак спеціалісти Self-ERP змогли швидко розробити таку модель налаштувань системи, яка закрила запит навіть для цієї нетипової бізнес-моделі. Це якісно характеризує не тільки команду-інтегратора, а й саму систему Odoo – вона достатньо гнучка для налаштування нетипових фінансових операцій спеціалістами.


Реалізація


Ключовий результат, який замовник отримав у рішенні, побудованому на базі Odoo, – це гарна і гнучка аналітика. Нині команда замовника може бачити потрійну аналітику – в розрізі клієнта, в розрізі проєктів (кожен клієнт має свій вебсайт, а кожен вебсайт – це проєкт), а також у розрізі продуктів, які використовують клієнти. Тепер замовник чудово бачить P&L – свої доходи і витрати – по кожному клієнту, проєкту і продукту, та може, відповідно, корегувати свою діяльність.


Також команда Self-ERP перенесла в систему фінансові залишки і план рахунків з таблиць Excel, якими замовник користувався раніше.


Команда Self-ERP забезпечила клієнту можливість повноцінної роботи з дебіторами і кредиторами – виставлення документів як на постачальника, так і на покупця, та зручне відображення всіх реалізацій та закупівель. Завдяки цьому замовник може оперативно контролювати роботу з постачальниками і покупцями, відстежувати всі оплати в процесі співпраці з обома сторонами.


Особливість, яку мали врахувати і реалізувати в налаштуваннях системи спеціалісти Self-ERP: наш замовник рахує витрати по методу нарахувань Accruals. Тобто не тоді, коли постачальник надіслав документи, а наперед. Менеджмент компанії замовника має орієнтовні прогнози щодо розміру своїх витрат по тому чи іншому постачальнику і потребує, щоб ці витрати наперед відображалися в ERP-системі, у всій аналітиці. Для нашого замовника це важливо – уже на момент виставлення рахунку клієнту користувач ERP-системи бачить, скільки потенційний дохід по конкретному проєкту вимагатиме витрат для його реалізації.


Час


У замовника було чітке бачення проєкту, він не потребував значних додаткових досліджень, а менеджмент компанії якісно комунікував із командою впровадження від Self-ERP. Високий рівень експертизи команди Self-ERP та ефективна співпраця з боку замовника дозволили реалізувати проєкт у стислі терміни. Від отримання запиту до початку роботи менеджменту і персоналу замовника в ERP-системі минуло лише півтора місяці.


Start writing here...

blog.post

30 key steps for successful ERP implementation

Checklist '30 Key Steps for Successful ERP Implementation,' which will be beneficial for any business