Олена Кузьмічова: "В Обліку для України на основі Odoo ми реалізували нові “родзинки”

Розмова зі CEO Self-ERP на полях шоуруму українського програмного забезпечення Своє.ІТ 2024
17 червня, 2024

Self-ERP взяла участь в шоурумі українського програмного забезпечення “Своє.ІТ 2024”, який 14 червня відбувся на одному з найбільш поважних майданчиків країни – у "Мистецькому Арсеналі". Вперше подія відбулася торік, дуже успішно, тож цьогоріч її вже з неабияким зацікавленням чекала величезна аудиторія потенційних користувачів українського софту.


Компанія Self-ERP стала партнером організаторів заходу – GigaCloud. Наша команда представила аудиторії “Своє.ІТ” продукт “Облік для України”, розроблений компанією на базі глобальної ERP-платформи Odoo.


– Чому команда вирішила стати партнером шоурум “Своє.ІТ”? Які ваші враження від події? – запитали ми Олену Кузьмічову, CEO Self-ERP, під час невеличкої паузи в її спілкування з клієнтами та партнерами.



Олена Кузьмічова


– З огляду на монополізацію ринку України російськими програмними рішеннями, як на мене, Своє.ІТ навіть за назвою вже є привабливим для українського клієнта, вендора, користувача.


Мені під час події сподобалося все, починаючи від назви, оформлення і закінчуючи тим, як усе організовано. Класний склад учасників, цікаві доповіді! Навіть наш виступ (про практичний кейс Автоматизації сервісної компанії) операційна команда “Своє.ІТ” супроводжувала з точністю майже до хвилини. Чудова організація!


– У чому особливість продукту “Облік для України” від Self-ERP? Для кого він справді потрібний та на що варто звернути увагу при виборі системи?


– Ми як компанія віримо в комплексну автоматизацію українських підприємств. І розуміємо, що тепер (з огляду на європейський курс країни) особливо важливо надавати перевагу європейським рішенням. Тому обрали Odoo як платформу з потужним мультифункціоналом, який на цій платформі можна підібрати й налаштувати відповідно до потреб клієнта. Створити “all-in-one” автоматизацію і водночас, завдяки нашому власному продукту “Облік для України” (на базі Odoo Enterprise), нарешті забезпечити український бізнес повноцінним українським обліком, незалежним від російських платформ-монополістів.


Тому що донедавна єдиною “вадою” Odoo для українського ринку була саме відсутність бухгалтерського обліку, локалізованого під українське законодавство. Про це нам говорили численні керівники бізнесу. Ми їх почули і за два роки зреалізували місію, яку багато хто в українському бізнесі вважав нездійсненною. Наразі на базі Odoo наші спеціалісти реалізували бухгалтерський облік, зарплатний облік та все, що важливо в обліку для українського бізнес-клієнта.


Крім функціоналу обліку стандартного для українського ринку, Self-ERP реалізувала на основі Odoo деякі нові “родзинки”. Зокрема, ми зауважили наявність чіткого запиту ринку щодо автоматизації в рамках Дія.City і розробили окреме рішення, яке підтримує всі потреби резидентів та законодавства щодо цієї юрисдикції.


– Бізнесу доводиться діяти у складних (часто – критичних) умовах воєнного часу. Звісно, чимало людей вважає що будь-які зміни, зокрема і впровадження автоматизації, “не на часі”. Яка ваша оцінка цього ствердження та що ви можете порадити українським бізнесам?


– Є таке явище, відоме як “стратегія їжачка”. Її використовують саме під час криз, вона передбачає максимальний перегляд всіх процесів, їх максимальну оптимізацію – з огляду на ефективність компанії. На мою думку, у такий час автоматизація – це не так виклик, як можливість. Це гарна можливість, не гаючи час, ставати ефективнішими, продуктивнішими, оптимізувавши при тім витрату людських і фінансових ресурсів, з яким точно не буде легко ні під час війни, ні ще довго опісля.


Саме таких результатів можна досягти, суттєво покращившити та автоматизувавши свої внутрішні процеси на всіх рівнях та у всіх ланках.



blog.post

30 ключових дій для вдалого впровадження ERP

Чек-лист “30 ключових дій для вдалого впровадження ERP”, який буде корисний будь-якому бізнесу